5 Redenen waarom je website een SSL certificaat nodig heeft

Een website die geen SSL-certificaat heeft, vertrouw je dat nog? Tegenwoordig is het een standaard geworden dat elke website zo een SSL-beveiliging heeft. Dat heeft natuurlijk zijn redenen.

Het gebeurt nog vaak dat bedrijven de veiligheid van hun website als ‘onnodig extraatje’ beschouwen, maar dat kan wel eens slecht aflopen. Door het hebben van een SSL oftwel ‘Secure Sockets Layers’ kan je makkelijk veel problemen vermijden

SSL-certificaten helpen om de beveiliging van je website te garanderen

Je bent vast al eens het bericht tegengekomen “deze website is niet veilig”. Dat is natuurlijk iets wat je wilt vermijden op je eigen professionele website. Hier komt https aan te pas. Hier betekent de S dat er een SSL-certificaat is geïnstalleerd en dat de website dus is beveiligd. Wanneer er op een HTTPS-website gegevens worden verzonden zijn deze steeds versleuteld.

SSL Bescherming

Door middel van een SSL-beveiliging toe te passen kan je zelfs een beveiligingsinbreuk op je website voorkomen. Ook beschermd het de gebruikers van je website wanneer zij ergens hun gegevens achterlaten zoals bijvoorbeeld bij je contactformulier. Zonder beveiliging worden hun gegevens als vlakke tekst over het internet verzonden en is het dus erg makkelijk voor iemand met slechte bedoelingen op deze gegevens te onderscheppen. Dit kan ervoor zorgen dat een bezoeker dankzij jouw website een extra dosis spam-mails kan ontvangen.

Sinds de aankondiging van Google in 2017 is het zelfs nog belangrijker geworden op zo’n certificaat te hebben. Sinds toen is Google begonnen met het markeren van slecht beveiligde websites. Dit betekent dat elke website zonder SSL een bericht in de adresbalk krijgt “Niet veilig”, telkens als er een bezoeker op je website komt.

Je zaak straalt meer vertrouwen uit naar de klant toe.

Als je op je website alvast zorgt voor de veiligheid van je klant geeft dit al een extra boost in het vertrouwen naar jouw bedrijf toe. Wil je ervoor zorgen dat je bezoekers je bedrijf verder willen ontdekken? Dan is het toevoegen van SSL-beveiliging al een grote stap in de goede richting. Laat je je website door ons maken en hosten? Dan is heb je alvast een zorg minder, bij ons worden websites hier standaard mee uitgerust en wordt alles door ons geregeld.

Het helpt om je rank in zoekmachines te verbeteren

SEO Optimalisatie met SSL

Om de veiligheid van de gebruikers te verzekeren zorgt Google er ook voor dat alle website met een SSL-beveiliging hoger komen te staan. HTTPS wordt nu ook als SEO-parameter gebruikt. Het is dus raadzaam dat u hier ook gebruik van maakt. Dan heb je al sowieso een voordeel over alle websites die nog gebruik maken van HTTP en scroor je al direct hoger dan hun. Dit kan er ook voor zorgen dat je website meer bezoekers zal ontvangen.

Je website krijgt een snelheidsboost

Het hebben van HTTPS zorgt ervoor dat je website nog sneller laadt. Dit is omdat HTTPS werkt met HTTP/2 protocol, deze heeft een focus op snelheid. Dit is dan ook weer een extra factor die ervoor zorgt da je website een hogere score krijgt. Een hogere scoren betekent dan ook een hogeren ranking in zoekmachines zoals Google.

De gebruikerservaring is beter op een HTTPS website

Men wordt steeds waakzamer wanneer het op veiligheid en privacy aankomt. Meestal zijn je bezoekers zeer beschermend over hun persoonelijke gegevens en dat is natuurlijk terecht. Door het hebben van een SSL-certificaat vervaagd deze angst al direct, je bezoekers zijn sneller gerust.

Besluit

Zorg er zeker voor dat je over een SSL-certificaat beschikt op je zakelijke website. Zeker als het gaat over een professionele bedrijfswebsite. HTTPS is geen extraatje, maar een standaard. Het helpt je enorm en geeft je meer voordelen dan je zou denken.

Andere posts